200 gm spageti ~ direbus
150gm daging/ayam ~ hiris halus
4 sudu besar minyak zaitun
1 labu bawang besar ~ dicincang
5 ulas bawang putih ~ dicincang
100gm puri tomato
3 sudu besar sos tomato
80gn cendawan shitake(cendawan hitam) ~ hiris halus
10gm oregano
10gm daun selasih
10gm daun parseli ~ potong kasar
garam dan serbuk perasa secukupnya
CARA2 MEMBUATNYA:-
- Tumis bawang besar dan bawang putih dengan menggunakan minyak zaitun sehingga wangi.
- Masukkan dagin/ayam yang telah dihiris dan tumis sehingga daging masak.
- Masukkan cendawan dan gaul lagi. Kemudian masukkan serbuk perasa dan garam secukup rasa.
- Masukkan pasta yang telah direbus dan gaul rata.
- Taburkan oregano, daun selasih dan daun parseli dan gaul rata sebelum dihidangkan.
0 comments:
Post a Comment