Saturday, January 7, 2012

SPAGETI GORENG TOMATO

BAHAN2:-
200 gm spageti ~ direbus
150gm daging/ayam ~ hiris halus
4 sudu besar minyak zaitun
1 labu bawang besar ~ dicincang
5 ulas bawang putih ~ dicincang
100gm puri tomato
3 sudu besar sos tomato
80gn cendawan shitake(cendawan hitam) ~ hiris halus
10gm oregano
10gm daun selasih
10gm daun parseli ~ potong kasar
garam dan serbuk perasa secukupnya

CARA2 MEMBUATNYA:-

  1. Tumis bawang besar dan bawang putih dengan menggunakan minyak zaitun sehingga wangi.
  2. Masukkan dagin/ayam yang telah dihiris dan tumis sehingga daging masak.
  3. Masukkan cendawan dan gaul lagi. Kemudian masukkan serbuk perasa dan garam secukup rasa.
  4. Masukkan pasta yang telah direbus dan gaul rata.
  5. Taburkan oregano, daun selasih dan daun parseli dan gaul rata sebelum dihidangkan.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Resources