Tuesday, September 13, 2011

COKLAT OAT BIJIRIN.

BAHAN-BAHAN:-
350 gm tepung gandum
300 gm butter
100 gm gula perang
150 gm gula kastor
150 gm oat kisar
100 gm cip coklat kecil
100 gm badam cincang
2 sudu kecil soda bikabonat
2 sudu kecil serbuk penaik
secubit garam
1 biji telur

CARA MEMBUATNYA:-

  1. Pukul butter, gula kastor dan gula perang sehingga kembang.
  2. Kemudian masukkan telur dan pukul seketika.
  3. Masukkan kesemua bahan kering dan adunkan sehingga menjadi doh yang lembut.
  4. Ambil sedikit doh dan bentukkan ikut kreativit masing2 atau boleh juga ambil sesudu kecil doh dan letak atas dulang pembakar dan tekan dengan garpu.
  5. Panaskan oven terlebih dahulu. Bakar biskut pada suhu 180 darjah celsius selama 20 minit @ hingga masak.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Resources