Monday, August 5, 2013

BISKUT KANA PANDAN.

Bahan A :~
250gm butter
50 gm gula kastor

Bahan B:~
1 biji kuning telur
1 sudu kecil pewarna hijau
1 sudu kecil pes pandan

Bahan C:~
300 gm tepung rose (rose flour)
100 gm tepung jagung
30 gm serbuk badam
20 gm susu tepung

Bahan hiasan:~ jem strawberi @ apa jua jenis jem yg anda sukai

Cara menyediakan:~

  • Satukan bahan A dan gaul hingga sebati.
  • Kemudian masukkan bahan B dan kacau rata.
  • Masukkan pula semua bahan C yg diayak bersama dan uli hingga menjadi doh yang lembut.
  • Terapkan dengan acuan biskut bentuk bujur (bentuk buah kana) dan susun di atas dulang pembakar, bakar pada suhu 150 darjah selcius selama 15-20 minit.
  • Bila biskut sudah masak dan sedikit sejuk sapukan jem dan cantumkan biskut tadi. Sedia di hidangkan.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Resources