Monday, August 22, 2011

ALMOND LONDON

250gm butter
1 biji kuning telur
tepung gandum secukupnya
100gm tepung jagung
1 sudu teh esen vanilla
100gm gula halus
1/2 sudu teh air ais
coklat masakan ~ cairkan utk celup
badam bij secukupnya ~ panggang sebentar
badam kisar ~ utk ditabur
cawan kertas

CARA MEMBUATNYA:-

  1. Pukul mentega, gula dan air ais. Masukkan telur, esen vanilla dan pukul terus.
  2. Masukkan pula tepung jagung, tepung gandum dan gaul hingga sebati dan lembut.
  3. Ambil sedikit adunan dan masukkan sebiji badam yg telah dipanggang dan kemudian kepal2kan adunan menjadi bujur. Buat sampai habis doh.
  4. Bakar dalam oven hingga masak pada suhu 180C selama 25 minit.
  5. Bila sudah masak, sejukkan sebelum dicelup dalam coklat masakan yg telah dicairkan dan bubuh dalam cawan kertas dan tabur badam atasnya.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Resources